Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца -

...
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца -
Коментари Харесай

Ще се затопли ли времето след студените почивни дни

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца - след обяд ще се намалява. През нощта северозападният вятър в цялата страната ще отслабне, тук-там в котловините и ще стихне, заяви Националният институт по метеорология и хидрология. Облачността и над източните региони ще намалее  и ще бъде най-вече ясно.

Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, по-високи по Черноморието; в София - към 4°.

Днес ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт и дневните температури ще се повишат; преобладаващите оптимални ще бъдат сред 18° и 23°, в София - към 18°. Късно след обяд от северозапад ще стартира ново заоблачаване, а в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. През нощта против вторник ще е прохладно и тук-там от северозапад на югоизток ще превали дъжд.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево . Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури: 20°-23°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Късно след пладне над масивите в Западна България облачността ще стартира да се усилва. Ще духа мощен вятър от запад-югозапад, който към края на деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към 12°, на 2000 метра - към 7°.

Във вторник облачността ще е променлива, съвсем без валежи; ще духа най-вече сдържан северозападен вятър и ще нахлуе още една порция студен въздух. В сряда ще бъде много хладно за интервала. Ще остане прохладно, вятърът ще е от северозапад. Ще бъде с променлива облачност, по-често забележителна. На места ще има валежи от дъжд, а по най-високите елементи на планините ще завали сняг. Максималните температури в множеството места ще са под 20°, а минималните - под 10°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР