Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще бъде

...
Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще бъде
Коментари Харесай

Август напомня за есента: Валежи ще обхванат половината страна в неделя

Атмосферното налягане още малко ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През нощта над Западна България ще има забележителна облачност, тук-там с валежи от дъжд. Ще превали тук-там и в североизточните региони.Над останалата част от страната ще бъде най-вече ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Утре над Западна България, а към и след обяд и над останалата част от страната, ще има забележителна облачност. На доста места ще има превалявания, в западните и централни региони обилни по количество. Ще има и гръмотевици. Вятърът в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в Горнотракийската равнина и Източна България до 30°-32°, в София към 23°.
 Национален институт по метеорология и хидрология
За 14 август Национален институт по метеорология и хидрология издава жълт код за обилни превалявания в 15 области от страната . Предупреждението е в действие за областите: София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните и вечерните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб запад-северозападен, след обяд източен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от Западна България ще има забележителна облачност, а след обяд и над масиви от останалата част на страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток, в Източна България от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 19°, 2000 метра - към 11°.

В началото на новата седмица ще духа слаб до сдържан северозападен вятър и температурите ще са по-ниски от нормалните за интервала, само че от вторник ще стартират да се покачват. Ще има и слънчеви часове, само че към момента тук-там ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Подробна информация за времето можете да намерите и в. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР