Атмосферното налягане на днешния 3 ноември слабо ще се повиши, ...

Атмосферното налягане на днешния 3 ноември слабо ще се повиши,

Прогноза за времето на 3 ноември от НИМХ

Атмосферното налягане на днешния 3 ноември едва ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за ноември. През деня облачността над страната ще е раздрана, намаляваща над доста региони до най-вече слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югозапад и с него ще стартира стопляне. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще има раздрана облачност, намаляваща постоянно до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата и мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра - към 6°.

Над Черноморието облачността ще се раздра и намалее, след обяд над доста региони до най-вече слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до сдържан. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 14°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 03 мин. и залязва в 17 ч. и 17 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 14 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 55 мин. и залязва в 16 ч. и 43 мин. Фаза: един ден преди новолуние.

Източник: novinite.bg