Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца -

...
Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца -
Коментари Харесай

Захладняване в последния ден на годината

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца - вечерта от запад ще стартира да се покачва.

През нощта в последния ден от годината от запад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. Ще се задържи прохладно, с сдържан, в източните региони и северно от планините краткотрайно мощен, югозападен вятър. Минималните температури ще са от 1°-2° в северозападните региони до 10°-12° в Предбалкана и по Черноморието.

През деня с прекосяването на леден атмосферен фронт от запад на изток тук-там ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са от 5°-8° в северозападните региони, до 14-16° в източните, където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър.

В новогодишната нощ в Източна България към момента ще превалява, само че до сутринта и там преваляванията ще спрат. В по-голямата част от страна вятърът ще стихне, само че в североизточните региони ще е към момента до сдържан от северозапад. Температурите в среднощ ще бъдат сред 2° и 7°, в Източна България – до 10°-12°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево, след обяд облачността ще се усилва и вплътнява. Ще продължи да духа сдържан югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд, а вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

На 31.12.2020 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:02 часа. Продължителност на деня 9:04 часа.

На 31.12.2020 луната ще изгрее в 18:15 часа и ще залезе в 09:07 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР