Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Преди обяд

...
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Преди обяд
Коментари Харесай

Денят почва със слънце, но после студен атмосферен фронт носи дъжд и гръмотевици

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца. Преди обяд ще се намалява, а след обяд – ще се покачва.

Преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде най-вече слънчево, само че от северозапад облачността ще се усилва и вплътнява. След обяд и до среднощ, по прекосяването на леден атмосферен фронт, тук-там основно в Западна и Централна България ще превали временен дъжд с гръмотевици. Преди обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, а след обяд в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската низина ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усили и тук-там в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг. Ще духа мощен до плевел вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 13°, на 2000 метра – към 6°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд от запад облачността ще се усилва. Преди пладне ще духа до сдържан югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

На 24.05.2020 слънцето ще изгрее в 05:57 часа и ще залезе в 20:50 часа. Продължителност на деня 14:53 часа.

На 24.05.2020 луната ще изгрее в 07:07 часа и ще залезе в 22:40 часа. Осветеност на диска в 0h UT 3 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР