Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо

...
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо
Коментари Харесай

С какво време ще започне новата седмица

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и едва ще се увеличи. През идващото денонощие от югозапад облачността ще понижава. През деня над по-голямата част от страната ще е слънчево, повече облаци ще има над североизточните региони.

През нощта ще бъде съвсем безшумно, денем ще духа слаб, в Дунавската низина и Предбалкана до сдържан запад-северозападен вятър. Сутринта ще е студено с минимални температури най-вече сред минус 11 и минус 6 градуса, а оптималните ще са сред минус 3 и 2 градуса.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, повече облаци ще има над северното крайбрежие, където ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 1 и 2 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

Над планините облачността ще понижава до най-вече слънчево. В утринните часове по-високите елементи на планините от Западна България към момента ще прехвърча сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Студено време с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 8 градуса, на 2000 метра - към минус 14 градуса.

Във вторник и сряда ще доминира слънчево време. През първия ден ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан, вятър от запад-северозапад, а през втория от югозапад. Ще стартира покачване на температурите, първо на дневните и в сряда оптималните ще са сред 4 и 9 градуса, до момента в който минималните ще са към момента ниски, тук-там в Северна България до към минус 10 градуса.

Сутрин в обособени региони в низините и котловините, при намаляване напразно, ще се образува мъгла.

Повече за времето вижте!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР