Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Градусите леко се покачват

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно време. В утринните часове на обособени места в котловините и низините видимостта ще е понижена. Утре ще има раздрана, най-вече междинна и висока, облачност, тук-там намаляваща до слънчево, осведоми Българска телеграфна агенция, цитирайки Национален институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан, вятър от запад-северозапад. Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 12 до минус 7 градуса. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 0 и 5 градуса, по-ниски ще останат в североизточните региони.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа до сдържан запад-северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще са сред 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна, и на обособени места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Студено време, с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 9 градуса, на 2000 метра - към минус 11 градуса.

В сряда и четвъртък ще доминира слънчево време. Сутрин на обособени места в низините и котловините, при намаляване напразно, ще се образува мъгла. Вятърът ще е най-вече слаб, от югозапад. Ще се затопли и в четвъртък минималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, а оптималните - сред 7 и 12 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР