Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още

...
Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още
Коментари Харесай

Необичайно топло време през новата декемврийска седмица

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември и още ще се увеличи.

Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е понижена. Временно усъвършенстване на видимостта ще настава в следобедните часове.
 iStock/Getty Images
Над планинските региони денем ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 10-15 градуса, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 0 и 5 градуса. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 11 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.
 iStock/Getty Images
Над Черноморието преди обяд тук-там ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настава скъсване на облачността и усъвършенстване на видимостта. Почти безшумно. Максимални температури на въздуха - 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.-->
 iStock/Getty Images
Във вторник и сряда над страната от югозапад ще продължи да се придвижват топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина заран ще бъде с мъгли, ниска облачност и понижена видимост, които в обособени региони ще се задържат все по-дълго. Дневните температури там ще остават по-ниски - до 4-8 градуса.
 ThinkStock/Getty Images
В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, стоплянето ще продължи. Значително по-високи от нормалните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще доближават 15-18 градуса. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0 и 5 градуса, в югоизточните региони до 8 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР