Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, постепенно ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, постепенно ще
Коментари Харесай

Нахлува студен фронт, леко се захлажда

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, последователно ще се покачва.

Днес с прекосяването на леден атмосферен през страната вятърът ще се ориентира от северозапад ще е до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен и с него ще нахлуе относително студен въздух. До обяд тук-там над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В обособени региони, основно в Южна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество и там има условия за градушки. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната облачността ще се раздра и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се обясни, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан до мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 16°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че основно след обяд ще е с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 24 мин. и залязва в 20 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 45 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Фаза: два дни преди новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР