Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Валежи, гръмотевици и градушки в части от Западна България утре

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

През нощта облачността от запад ще продължи да се усилва и до сутринта над по-голямата част от страната ще е забележителна. В западната половина ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. На места в Северозападна България преваляванията ще са обилни. Ще има условия за градушки.

Утре над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух; температурите в западната половина от страната ще се намалят доста, оптималните ще са 25°-28°, в София - към 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи, до 35°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, над северните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Там на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност; ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Над останалите региони ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Условия за превалявания на повече места и по-значителни по количество ще има в западните и централните региони от страната, а повече слънчеви часове - на изток. Дневните температури и в източните региони ще се намалят, оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР