Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Слънце по морето, на Запад може да превали

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи съвсем без смяна.

Днес над западната половина от страната още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, основно след обяд в планинските региони - краткотрайно интензивни и обилни по количество. В Източна България ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - сред 22° и 25°; в София - към 22°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд до преобладаващо слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 15 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 41 мин. и залязва в 18 ч. и 40 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР