Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще ...

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще

Облачността ще се увеличава, вечерта на места ще превали

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Днес от запад облачността ще се усилва и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Привечер тук-там в западните региони ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините от запад облачността ще се усилва и по здрач тук-там в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 метра – дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, само че след обяд от запад облачността ще се усилва. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-18°. Температурата на морската вода е към 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 27 мин. и залязва в 16 ч. 58 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 31 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 18 мин. и изгрява в 19 ч. и 1 мин. Фаза: три дни след пълнолуние.

Източник: novinite.bg