Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още
Коментари Харесай

В голяма част от страната днес е обявен жълт код за опасно време

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.

Днес облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна и изначало в Западна България, а до вечерта и на изток ще има валежи от дъжд. Условия за по-значителни превалявания има вечерта и през нощта в крайните западни и южни региони на страната, там е допустимо и да прегърми. Ще продължи да духа сдържан, в Източна България и северно от планините краткотрайно мощен югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София – към 6°. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, в София – към 17°.

Обявен е жълт код за стремителен югозападен вятър, вечерта и през нощта против събота местни краткотрайни превалявания в 14 области – Видин, Монтана, Враца, София област, София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали.

В Благоевград и Кюстендил е разгласен жълт код за значителни дъждове, същото важи и за София област и Видин.

 време

Над планините облачността ще бъде по-често забележителна. На места, основно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд, над към 2000 метра – от сняг. Условия за по-значителни количества има по здрач и през нощта против събота на обособени места в Рило-Родопската област, там е допустимо и да прегърми. Ще духа най-вече мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд по-често забележителна, само че едвам по здрач, на обособени места, ще превали дъжд. Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 19°, на север от нос Калиакра – малко по-ниски. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг от Бургас – 2 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР