Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през
Коментари Харесай

Ниски температури и поледица в петък

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за март и денем ще продължи да се намалява. Днес ще бъде облачно. С покачването на температурите валежите от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд. В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. На доста места ще се образуват поледици. В Източна България и по долината на Струма ще духа до сдържан южен вятър, а в Дунавската низина слаб от изток-североизток.

Максимални температури в Северна България и тук-там в Горнотракийската равнина сред минус 3° и 2°, в останалата част от страната сред 3° и 8°, в София към 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за “Фокус “ дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд по северното крайбрежие ще превали дъжд и сняг, а в следобедните часове на доста места слаб дъжд. На места преди обяд са вероятни поледици. Ще духа до сдържан южен вятър. Максималните температури ще са сред 5 и 10°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1500 метра от дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3-4°, на 2000 метра – към 0°.

Жълт код за сняг и поледици е в действие за 23 области на страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в действие за областите: София, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Варна и Добрич.

В тези региони се чакат превалявания от сняг, които денем, с покачването на температурите, тук-там ще минават в дъжд и ще има условия за формиране на поледици. От Национален институт по метеорология и хидрология приканват за нараснало внимание при действия навън и шофиране на заледени повърхности, както и да се наблюдават настоящите прогнози за времето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР