Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето от НИМХ за края на работната седмица

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за декември и ще продължи да се намалява.

Днес в утринните часове на обособени места в Горнотракийската низита, а през по-голямата част от деня в западните региони от Дунавската низина ще се задържи най-вече облачно и мъгливо, като краткотрайно усъвършенстване на видимостта там ще настава в часовете към обяд. Над останалата част от страната ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър, с който в страната ще се придвижва топъл въздух. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, доста по-ниски: 5°-10° в регионите с трайна мъгла; в София - към 13°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа плевел, краткотрайно и ураганен югозападен вятър, с който ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите доста ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 8°.

По Черноморието ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В утринните часове тук-там по крайбрежието ще има понижена видимост. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури: 14°-20°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 16 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 15 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 31 мин. и изгрява в 20 ч. и 23 мин. Фаза на луната: четири дни преди последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР