Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца -

...
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца -
Коментари Харесай

И днес гръмотевици и дъждове ще разкъсат жегата на места, а през уикенда се задава аномален обрат

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца - няма да се трансформира значително. Днес преди обяд ще е най-вече слънчево. В следобедните часове още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места в Югозападна България и планинските региони превали временен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Ще се задържи горещо с оптимални температури сред 34° и 39°, за София – към 34°, гласи прогнозата за времето Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28-31°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб, по високите елементи до сдържан най-вече северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 19°.

Жегата ще се задържи до петък, а след това ще настъпи внезапен поврат с повече превалявания и срив на оптималните температури, изключително в неделя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР