Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и

...
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и
Коментари Харесай

Жегата пак ни стиска яко за гърлото, но на места ще превали

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и денем едва ще се намали, вечерта ще стартира да се покачва.

Днес ще доминира слънчево и горещо време, само че през страната ще премине атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки и местни интензивни феномени. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили, в Дунавската низина до мощен, единствено в крайните източни региони ще остане от юг-югоизток, до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 34° и 39°, София - към 34°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще доминира слънчево време, основно след обяд и вечерта с развиване на купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб и сдържан, по високите елементи на Рила и Пирин до мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 20°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще се развива купеста облачност, само че основно след обяд на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 7 мин. и залязва в 20 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 50 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 20 мин. и залязва в 22 ч. и 49 мин. Фаза на луната: три дни след новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР