Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца. През

...
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца. През
Коментари Харесай

Новата седмица почва с дъжд

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца. През деня едва ще се намали.

Днес облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На доста места ще превали дъжд, по-значителен след обяд в Рило-Родопската област. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен запад-северозападен вятър и с него преносът на леден въздух ще продължи. Максималните температури ще са сред 17° и 22°, в София 16-17°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна. Ще има валежи от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи до мощен северозападен вятър и с него температурите още ще се намалят. Максималната на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 4°.

По Черноморието ще има променлива облачност. След обяд на обособени места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 17-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 03.10.2022 година Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 26 мин. и залязва в 19 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 37 мин. Луната в София изгрява в 15 ч. и 48 мин. и залязва 26 мин. след среднощ. Фаза на луната: първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР