Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното

...
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното
Коментари Харесай

Температури в широк диапазон бележат времето днес

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

През почналото денонощие ще остане облачно с превалявания от дъжд, обилни на доста места, основно в Южна България. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните региони преваляванията краткотрайно ще спрат. В Източна България, а през нощта и по долината на Струма ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните региони. Максималните още веднъж ще се в необятни граници - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните региони, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1200 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са обилни. Ще духа мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които след обяд краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан и мощен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 10.12.2020 слънцето ще изгрее в 7:47 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 9:05 часа.

На 10.12.2020 луната ще изгрее в 2:15 часа и ще залезе в 14:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT 25.6 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР