Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Облачността намалява, слънцето си пробива път за старт на седмицата

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще се покачва.

Днес облачността от северозапад бързо ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево време. Преди обяд над източните региони към момента ще е забележителна и на обособени места там ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, малко по-ниски в Североизточна България, в София към 16°. Вечерта от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността, в началото висока, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време. Превалявания са вероятни в Родопите, където облачността най-късно ще намалее. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, след обяд ще стартира да отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 3°.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече облачно и на доста места, основно по северното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. След обяд облачността от север бързо ще намалее. Преди обяд ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който денем последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 41 мин. и залязва в 18 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 1 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 21 мин. и залязва в 19 ч. и 25 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР