Атмосферното налягане днес ще се повишава и ще е по-високо

...
Атмосферното налягане днес ще се повишава и ще е по-високо
Коментари Харесай

Затопляне ни очаква до сряда

Атмосферното налягане през днешния ден ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца. През нощта на доста места в Централна и Източна България ще има превалявания, до сутринта в крайните югоизточни региони - обилни по количество, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), написа Българска телеграфна агенция.

Утре преди обяд преваляванията на всички места ще отслабнат, в доста региони краткотрайно и ще спрат и следобяд единствено на обособени места, основно в Централна България и планините, ще превали едва. От запад облачността ще се раздира и понижава, вечерта над доста региони - до най-вече ясно. Ще остане прохладно, със мощен вятър от север-северозапад. Ще бъде хладно, с минимални температури сред 2° и 7°, в София - към 4°. Максималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°. Вечерта вятърът ще отслабва.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и до към обяд към момента ще има превалявания от дъжд. Условия за обилни количества има до сутринта в южните региони. Ще е прохладно със мощен вятър от север-северозапад, който вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, само че до сутринта преваляванията ще отслабнат. На обособени места, основно в Централна и Източна Стара Планина и Родопите, ще вали сняг, под 800-1000 метра - дъжд. Около и след обяд от запад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа мощен, краткотрайно и плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над източните региони, без превалявания. Вятърът ще отслабне, във вторник ще е от северозапад, в сряда от север-североизток. Сутрин ще е много хладно, минималните температури ще са най-вече сред 0° и 5°, в обособени котловини и по-ниски, ще има условия за слани. Дневните температури ще се покачват, в сряда оптималните ще са сред 15° и 20°. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР