Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за месеца. Облачността

...
Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за месеца. Облачността
Коментари Харесай

Времето набутва децата на закрито навръх празника им! На открито ще вали, ще гърми и ще е студено

Атмосферното налягане през днешния ден е по-ниско от междинното за месеца. Облачността и над южните региони ще се усили, ще е най-вече купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в следобедните часове в обособени региони краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Значителни количества ще има на изолирани места в планинските региони. Вятърът ще е до сдържан, от запад-северозапад, към края на деня в Източна България - от север-северозапад.

Ще е хладно с оптимални температури, в по-голямата част от страната, сред 15° и 20°, до към 22° в обособени региони в Южна България, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще бъде най-вече облачно, по високите елементи и мъгливо. Ще има краткотрайни, тук-там краткотрайно интензивни и обилни по количество превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

По Черноморието ще е най-вече облачно. Ще има превалявания от дъжд, в обособени региони краткотрайно интензивни, обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от северозапад, по здрач от север. Ще е хладно с оптимални температури 16°-18°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, единствено в най-южните региони по здрач ще се усили до 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 51 мин и залязва в 20 ч и 58 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 7 мин. Луната изгрява в 1 ч и 53 мин и залязва в 11 ч и 58 мин. Фаза: един ден преди последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР