Атмосферата на срещата в Прага далеч не е само приятелска.

...
Атмосферата на срещата в Прага далеч не е само приятелска.
Коментари Харесай

Ердоган към Гърция: Може изненадващо да дойдем посред нощ

Атмосферата на срещата в Прага надалеч не е единствено другарска. Турция и Гърция още веднъж припомниха на всички неприятните си връзки. Президентът Реджеп Ердоган даже насочи завоалирана опасност към Гърция. Това е следващата замяна на закани и нападки в последните месеци.
 
Турция и Гърция спорят най-много за правата за рандеман на горива в Средиземно море. Договор, който неотдавна Анкара подписа с едно от двете враждуващи държавни управления на Либия, предизвика гърците. Според тях това съглашение визира води, които те считат за свои.
 
Египет и Кипър също спорят за права в района. Турция въпреки това е недоволна, че гърците разположиха американски войски на Лесбос и Самос - два от островите в най-голяма непосредственост до турската територия.
 
" Отнася се освен за Гърция, само че за всяка страна, която ни тормози или нападна. Казвам им - може изненадващо да дойдем някоя нощ. Имайте го поради и го проумейте. Както вие разбирате защо приказвам, по този начин и те знаят доста добре ”, съобщи Реджеп Ердоган.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР