Атлетико Мадрид записа четвърта поредна победа и продължава да запазва

...
Атлетико Мадрид записа четвърта поредна победа и продължава да запазва
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид чака дълго, но измъкна своето срещу Билбао

Атлетико Мадрид записа четвърта поредна победа и продължава да резервира дистанцията от единствено седем точки от водача Барселона. "Дюшекчиите " взеха сложен, само че доста значим триумф в семейството на коравия Атлетик Билбао с 2:0.

Тимът от столицата трябваше да чака последната четвърт на дуела, с цел да наниже двете си попадения. Те бяха дело на Кевин Гамейро и новия-стар любим на публиката Диего Коста.

Мачът на "Уанда Метрополитано " стартира с напън на домакините, само че те по този начин и не успяваха да намерят задачата. Най-близо до попадението в началните минути беше Хосе Мария Хименес, който стреля от близка отдалеченост след едно центриране, само че топката мина на сантиметри настрана от вратата.

Диего Коста, Анхел Кореа и Коке имаха още благоприятни условия пред вратата на "лъвовете ", само че не ги оползотвориха. Редките шансове за гостите се откриха пред Иняки Уилямс, само че и той не можа да ги осъществя.

Така почивката пристигна при нулево тъждество, което продължи да се задържа надълбоко във втората част. Диего Коста и Антоан Гризман изпуснаха страхотни положения за отбора си и полека-лека дуелът навлизаше във финалната си четвърт.

Но една страхотна бърза офанзива на Атлетико в 67-та минута най-сетне наруши това статукво. Тогава Гризман получи една топка надълбоко в половината на противника, напредна до наказателното поле и с остроумен пас вдясно откри непокрития Кевин Гамейро, който стреля в противоположния ъгъл на вратаря и откри - 1:0.

Това пречупи баските и те относително бързо по-късно инкасираха и втори гол. Той беше дело на Диего Коста в 80-та минута. Тогава Гамейро го откри в наказателното поле и той с мощен шут до лявата греда щеше да скъса мрежата за 2:0.

Този резултат се резервира до края и трите точки останаха в Мадрид. Така "дюшекчиите " събраха към този момент 55 на сметката си, до момента в който водачът Барселона има 62. Атлетик Билбао с 28 остава в долната половина на таблицата, само че е надалеч от рисковата зона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР