Атлетико Мадрид взе реванш от Реал Мадрид за загубата в

...
Атлетико Мадрид взе реванш от Реал Мадрид за загубата в
Коментари Харесай

Атлетико взе реванш срещу Реал и го изхвърли от Купата на краля след нова драма с продължения

Атлетико Мадрид взе реванш от Реал Мадрид за загубата в полуфиналите за Суперкупата на Испания и го острани от шампионата за Купата на краля. " Дюшекчиите " се постановиха над " белите " с 4:2 на " Сивитас Метрополитано ". И този мач, сходно на срещата в Рияд през предходната седмица, мина през продължения. Редовното време приключи 2:2. Домакините поведоха в 39-ата минута посредством Самуел Лино, а в края на първата част Ян Облак си вкара автогол. В 57-ата минута Алваро Мората още веднъж изведе " рохибланкос " напред в резултата, само че в 82-ата минута Хоселу възвърне равенството. В 100-ата минута Антоан Гризман вкара трети гол за Атлетико, а крайният резултат оформи Родриго Рикелме минута преди края на второто продължение. 

Така възпитаниците на Диего Симеоне откриха място измежду осемте най-хубави в шампионата, до момента в който Реал ще се концентрира в Ла Лига и Шампионската лига. Останалите тимове, които не престават към четвъртфиналите са Барселона, Майорка, Севиля, Реал Сосиедад, Селта, Атлетик Билбао и Жирона. 

Двата тима започнаха внимателно, като никой не искаше да предприеме опасности. Постепенно " белите " заиграха по-добре. В 11-ата минута Джуд Белингам се обърна технично в наказателното поле и насочи удар, който срещна гредата. Малко по-късно шут на Винисуис мина около вратата. 

В 21-ата минута Родриго се озова очи в очи с Ян Облак и шутира в левия ъгъл, само че не съумя да го преодолее. След това словенецът съкрати ъгъла на Винисиус и не му разреши да го преодолее. Седем минути по-късно удар от далечна отдалеченост на Саул Нигес не откри очертанията на вратата. Малко по-късно Алваро Мората опита акробатичен удар, само че не затрудни Андрий Лунин. 

В 38-ата минута Федерико Валверде насочи удар от границата на наказателното поле, само че не затрудни Ян Облак. Минута по-късно Атлетико поведе. Родриго Де Пол опита центриране, което Антонио Рюдигер в опита си да почисти продължи към далечната греда, където Самуел Лино беше непокрит. Бразилецът насочи топката около Лунин за 1:0. 

В първата минута на продължението на първото полувреме Реал стигна до изравнителен гол. Лука Модрич центрира остро в наказателното поле, където Ян Облак не съумя да се намеси добре и прати топката във вратата си за 1:1. 

Второто полувреме стартира мощно за гостите. Първо Белингам навлезе в наказателното поле и опита подаване към собствен съотборник, което беше пресечено. След това Родриго получи извеждащ пас, само че Облак внимаваше и съумя да го изпревари. 

В 57-ата минута обратно на протичащото се на терена Атлетико още веднъж поведе. Коке опита да откри Алваро Мората в наказателното поле. Лунин мазета топката, само че право в крайници на Антонио Рюдигер, а по-късно за Мората не представляваше компликация да вкара на празна врата за 2:1. 

В 66-ата минута Мората получи ужасно подаване в наказателното поле, само че от отлична позиция не съумя да осъществя. Десет минути по-късно гредата избави домакините. Родриго нанесе удар, който стрещна страничния дирек. 

В 82-ата минута Реал Мадрид още веднъж изравни. Винисиус пусна към Белингам в отляво в наказателното поле. Англичанинът центрира към Хоселу на далечната греда и непокритият нападател с глава вкара за 2:2. 

В добавеното време на втората част Рюдигер центрира на далечната греда, където Винисиус опита удар от дребен ъгъл. Облак съумя да избие, като топката отиде в Аксел Витсел. Белгиецът опита да почисти, само че прати кълбото право в Хосе Мария Хименес, след което топката мина рисково над гредата. 

Атлетико поведе за трети път в 100-ата минута. Тогава Винисиус сбърка отдясно в своята половина и топката се озова в Антоан Гризман. Французинът овладя до аутлинията, навлезе във вътрешността в наказателното поле, като бразилецът не съумя да го спре, и с мощен удар от дребен ъгъл разстреля Лунин за 3:2. 

В 108-ата минута Тони Кроос проби отляво и центрира в наказателното поле, където Белингам засече топката, само че не затрудни Облак. Две минути по-късно гол на " белите " беше анулиран. Хоселу нанесе удар, който рикошира в бранител и се озова в Белингам. Англичанинът също шутира, само че топката още веднъж беше спряна от състезател на домакините. От това се възползва Дани Севайос, който беше най-съобразителен и прати кълбото във вратата. Голът обаче беше анулиран, защото Белингам беше в състояние на засада при удара на Хоселу. 

Малко по-късно Белингам смъкна топката за Рюдигер, а германецът стреля рисково от десетина метра, само че около задачата. 

В 119-ата минута " дюшекчиите " сложиха точка на разногласието с четвърти гол. Домакините проведоха доста рискова контраофанзива, при която Мемфис Депай получи пред наказателното поле. Нидерландецът пусна към друга запаса Родриго Рикелме, който със мощен удар вкара за 4:2. 

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 4:2

1:0 Самуел Лино (39)

1:1 Ян Облак (45+1-автогол)

2:1 Алваро Мората (57)

2:2 Хоселу (82)

3:2 Антоан Гризман (100)

4:2 Родриго Рикелме (119)

Атлетико: Ян Облак, Хосе Мария Хименес, Марио Ермосо, Самуел Лино, Аксел Витсел, Маркос Йоренте, Родриго де Пол, Саул Нигес, Коке, Антоан Гризман, Алваро Мората

Треньор: Диего Симеоне

Реал Мадрид: Андрий Лунин, Дани Карвахал, Начо Фернандес, Антонио Рюдигер, Ферлан Менди, Едуардо Камавинга, Лука Модрич, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Родриго, Винисиус

Треньор: Карло Анчелоти
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР