Атлетико Мадрид стъпи накриво, след като допусна равенство 1:1 с

...
Атлетико Мадрид стъпи накриво, след като допусна равенство 1:1 с
Коментари Харесай

Атлетико опита, но не успя да потопи жълтата подводница

Атлетико Мадрид стъпи изкривено, откакто позволи тъждество 1:1 с Виляреал в мач от 10-ия кръг на Ла Лига. Въпреки множеството опити „ дюшекчиите” нанизаха единствено едно-единствено попадение във вратата на гостите, дело на Анхел Кореа, който се разписа в 67-ата минута на срещата. „ Жълтата подводница” пък възвърне равенството с гол на Карлос Бака в 81-ата минута, който измъкна точката за отбора си.

След извоюваната единствено една точка Атлетико остава на четвъртата позиция в класирането с актив от 20 пункта. Толкова има и Реал Мадрид, който сега заема третото място в подреждането. Виляреал е шести и се изравни с Леганес по точки – 17.

В 20-ата минута Анхел Кореа получи добър късмет да означи с опит от приблизително разстояние, само че не вложи задоволително мощ и ударът му не затрудни Мариано Барбоса.

Само 2 минути по-късно Антоан Гризман пропусна нова огромна опция. Френският нападател овладя добре по земя и шутира топката към вратата от обещаваща отдалеченост. Ударът му обаче бе прекомерно неакуратен и мина доста настрана от лявата греда.

Две минути преди края на първата част Саул Нигес стигна първи до отскочилата топка в наказателното поле и без съмнение стреля ниско в средата на вратата. Защитник на гостите обаче бе на вярното място, с цел да спре удара на голлинията вместо вратаря.

Секунди преди съдийския сигнал за завършек на полувремето пък Диего Годин надскочи всички, за даа засече центрирана топка от корнер с глава, само че усилието му бе осуетено от Барбоса.

Упоритият напън на „ дюшекчиите” даде резултат в 61-ата минута. Филипе Луиш постави топката право на крайници на Гризман, който с едно допиране откри нахлуващия в наказателното поле Анхел Кореа. Кореа безусловно връхлетя върху кълбото и преодоля Барбоса с брилянтен удар в далечния ъгъл, правейки резултата 1:0.

В 67-ата минута Кевин Гамейро пропиля чудесна опция да удвои. Той се озова очи в очи със стража на гостите и изстреля топката право към десния ъгъл. Барбоса обаче внимаваше и реагира с котешки инстикт, с цел да отрази опита му.

„ Жълтата подводница” стигна до изравнителното попадение в 81-ата минута на срещата. Самуел Кастийехо откри по съвършен метод Карлос Бака от ъглов удар, който скочи най-високо и заби патрон с глава в дясната страна на вратата за 1:1. Това бе и последното по-любопитно състояние до края на дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР