Атлетико Мадрид спря перфектната серия на Реал Мадрид в Ла

...
Атлетико Мадрид спря перфектната серия на Реал Мадрид в Ла
Коментари Харесай

Мората поведе Атлетико към успех в дербито на Мадрид

Атлетико Мадрид спря съвършената серия на Реал Мадрид в Ла Лига, откакто победи градския си противник с 3:1. " Дюшекчиите " демонстрираха убийствена успеваемост и съумяха да смъкват градския си противник от върха в класирането.


В основата на триумфа бе Алваро Мората с двата си гола. Той откри резултата още в 4-та минута. Самуел Лино центрира и откри нападателят зад отбраната на гостите. Мората технично чукна топката с глава в далечния ъгъл за 1:0.

Докато хората на Карло Анчелоти се съвземат от шока, Атлетико удари за повторно. В 18-та минута се разписа и Антоан Гризман. Отново с глава и още веднъж след центриране от лявото крило. Саул този път прати топката към вратарското поле, където нисичкият Гризман се ориентира най-добре и отклони токата в мрежата зад Кепа.

Тони Кроос въпреки всичко върна Реал в мача, а в последната минута на първата част Камавинга осъществя за 2:2, само че доста бързо голът бе анулиран за засада. В зародиша на офанзивата Антонио Рюдигер бе зад отбраната на домакините.

Атлетико нанесе своя съдбоносен удар секунди след началото на второто полувреме. Асистенцията още веднъж бе на Саул, а юношата на Реал Мадрид Алваро Мората засече топката в мрежата.

В 54-та минута “дюшекчиите ” пробваха да вкарат и четвърти гол с глава, само че ударът на Марио Ермосо мина на сантиметри от гредата. В идващите минути Реал натисна, само че Родриго и Чуамени имаха нещастието да видят по какъв начин след техни удари топката минава на сантиметри от задачата. Добра опция имаше и Браим Диас, който стреля мощно от дребен ъгъл под гредата, само че Облак сподели класа.

В последна сметка Атлетико се реваншира по най-хубавия метод за изненадващата загуба от Валенсия (0:3) в предходния кръг, до момента в който Реал позволи първото си проваляне в Ла Лига след петте следващи победи от старта. Така след 6-тия кръг водачи в класирането са Барселона и Жирона с по 16 точки, с една повече от Реал Мадрид. Атлетико Мадрид е 5-ти с 10 пункта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР