Атлетико Мадрид се изкачи временно на върха в Ла ЛигаОтборът

...
Атлетико Мадрид се изкачи временно на върха в Ла ЛигаОтборът
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид се изкачи временно на върха в Ла Лига

Атлетико Мадрид се изкачи краткотрайно на върха в Ла Лига
Отборът на Атлетико Мадрид победи с 2:0 вкъщи отбора на Реал Сосиедад в среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига.,,Дюшекчиите “ са новият краткотраен водач в Примера Дивисион с точка задатък пред първенеца Барселона и градския им противник Еспаньол. Барса могат да се върнат на върха при триумф в неделното,,Ел Класико “ против Реал Мадрид.

Първата част вървеше към своя край, когато централният бранител на Атлетико Диего Годин засече с глава центриране на Анхел Кореа, с цел да даде задатък на,,дюшекчиите “ преди почивката. Гостите от своя страна рядко доближиха до рискове пред вратата на Ян Облак, като не насочиха нито един прецизен удар за целия мач по посока вратата на столичани.

Логично през втората част падна и голът на успокоението за играчите на Симеоне. Той бе осъществен от различен защитник – Филипе Луис, който влезе като запаса при започване на второто полувреме за сметка на Лука Ернандес и означи за 2:0 в 61-та минута. Възпитаниците на Диего Симеоне реагираха в дуела на,,Уанда Метрополитано “ след пагубната загуба с 0:4 при гостуването си на Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Това бе най-тежкото проваляне на мадридчани под управлението на Симеоне, който пое тима през 2011 година.

В другите срещи от деня Жирона победи вкъщи с 2:1 Райо Валекано, Атлетик Билбао и Валенсия приключиха при нулево тъждество, а домашен триумфи реализираха още отборите на Селта и Леванте, които се оправиха надлежно с тимовете на Ейбар и Леганес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР