Атлетико Мадрид регистрира нова издънка в Примера дивисион, след като

...
Атлетико Мадрид регистрира нова издънка в Примера дивисион, след като
Коментари Харесай

Атлетико пропусна почти всичко, но дебютант спаси точката

Атлетико Мадрид записва нова издънка в Примера дивисион, откакто едвам се докопа до точката при семейството си на Ейбар - 1:1. “Дюшекчиите” се разминаха с провалянето с помощта на гол на дебютиращия младеж на клуба Борха Гарсес Морено надълбоко в добавеното време. Серхи Енрик пък беше извел гостите напред в 87-ата минута. Така отборът на Диего Симеоне остава единствено с една победа от четири кръга и рискува да се озове на 7 точки зад водачите Барселона и Реал Мадрид, в случай че по-късно през днешния ден те завоюват своите срещи. Столичани изиграха мощен дуел и сътвориха най-малко 7-8 чисти положения, само че се скъсаха да пропущат. Диего Коща, Антоан Гризман и останалите звезди се надпреварваха да се провалят пред мрежата на противника. В същото време гостите имаха три удара, като удариха две греди и един път осъществиха. Малко преди изравнителното попадение напречният дирек спря и " рохибланкос ".
94' | 1-1 | ¡GOOOOOOOL de Borja Garcés!#AtletiEibar #AúpaAtleti pic.twitter.com/eParoQlmfQ
— Atlético de Madrid (@Atleti) September 15, 2018 Гризман и Коща поведоха офанзивата на Чоло, а Тома Льомар и Коке бяха на крилата. В последния миг Люка Ернандес отпадна от групата поради заболяване - хипотетичен апендицит, като даже беше признат в болница. Желсон Мартинс остана на пейката.

Ейбар започва с две следващи загуби, само че в предходния кръг записа триумф и преди първия сигнал се радваше на 3 точки в актива си. Авторът на победния гол против Реал Сосиедад Шарлиз беше титуляр на “Wanda Metropolitano”.

Изненадващо гостите можеха да излязат напред в 9-ата минута, когато левият бек Хосе Анхел-Коте шутира мощно и топката се облиза в напречната греда на вратата на Ян Облак. Домакините се усетиха и заиграха по-добре, като в 21-вата минута Саул Нигес за малко да вкара, само че беше спрян от отлична интервенция на Марко Дмитрович.
Big save! @saulniguez close to ANOTHER goal, but Dmitrovic somehow keeps him out #AtletiEibar pic.twitter.com/ScrbO2wk6D
— LaLiga (@LaLigaEN) September 15, 2018 Сръбският пазач направи основно излизане в 27-ата минута, когато Гризман се беше устремил самичък против него, като избави вратата си. Секунди по-късно Дмитрович подложи тяло и отрази удар от упор на Годин. В 38-ата Гризман подаде на далечната греда към връхлитащия Льомар, само че в последния миг бранител мазета топката.
46’ | 0-0 | 45 more minutes. Let’s do this!#AúpaAtleti #AtletiEibar pic.twitter.com/sWpLApN2Yl
— Atlético de Madrid (@atletienglish) September 15, 2018 Напрежението в наказателното поле на Ейбар се задържа и в началните минути на второто полувреме, когато Льомар нямаше късмет да осъществя. В рамките на секунди в 49-ата Коща на два пъти се размина с попадението. И до момента в който мадридчани продължаваха да нижат пропуск след пропуск, в 64-ата минута шансът ги покри за повторно. Също като през първото полувреме напречната греда избави Облак след отдалечен изстрел, този път на Анаиц Арбийя.
That technique tho

Arbilla almost scores one of the goals of the season, but rattles the crossbar! #AtletiEibar pic.twitter.com/hP8SYrlf1R
— LaLiga (@LaLigaEN) September 15, 2018 В звук с досегашния процес на събитията Коща незабавно излезе на позиция, само че и този път Дмитрович не трепна и резервира нулевото тъждество. В 69-ата Гризман се измъкна самичък против вратаря и отново не съумя да го преодолее. Унесените в предни позиции, футболисти на Диего Симеоне се провалиха в 87-ата минута, когато влезлият като промяна Серхи Енрик ги наказа с гол за 0:1. В добавеното време Годин нацели гредата, с което единствено се затвърди тоталната липса на шанс у домакините. И въпреки всичко това не беше всичко, тъй като безусловно в последната офанзива 19-годишният Борха Гарсес откри метод да прониже Дмитрович за 1:1. Атлетико към този момент би трябвало да мисли и за Шампионската лига, където във вторник гостува на Монако.
СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 4 кръг, събота 15 септември  Атлетико Мадрид 1:1краен резулат  Ейбар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР