Атлетико Мадрид продължава да кове добри резултати в Примера дивисион.

...
Атлетико Мадрид продължава да кове добри резултати в Примера дивисион.
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид смля от бой Леванте и не изпуска градския враг

Атлетико Мадрид продължава да кове положителни резултати в Примера дивисион. "Дюшекчиите " не просто записаха 13-и мач без проваляне в шампионата, само че в него разковаха домакина Леванте с 5:0.

По две попадения означиха френските звезди в нахлуване Кевин Гамейро и Антоан Гризман, а началото на головата буря беше сложено с автогол на Робер от състава на домакините.

Този мач стартира съвършено за гостите от столицата. Те откриха резултата след единствено пет минути игра, когато при един набег на Саул Нигес и последвалото му центриране в наказателното поле, Робер си забучи топката неспасяемо в мрежата за 1:0.

Тази ранна развръзка разреши на мадридчани да се забавляват на терена и да провеждат страхотни офанзиви. Те обаче редуваха пропуск след пропуск, като най-разконцентриран пред гола беше Гамейро.

Но французинът се оправдава в 29-та минута. Тогава след пробив на Анхел Кореа по левия фланг последва удар към вратата, само че тъкмо пред голлинията бранител на Леванте спря топката. Той обаче беше изгубил равновесие и разреши на Гамейро да означи един от най-лесните си голове в кариерата за 2:0.

Това беше всичко преди почивката, само че след нея Атлетико напълно не пожали противника си, в противен случай. Енес Унал изпусна една от редките благоприятни условия за Леванте в 57-та минута, а единствено две по-късно резултатът набъбна на класика.

В 59-та минута Гамейро и Антоан Гризман комбинираха пред наказателното поле, като след страховит извеждащ пас първият се озова на голова позиция и той с удар в далечния ъгъл на вратаря направи 3:0.

Атомното дуо не спираше да тормози отбраната на Леванте и изкова и четвърти гол в 65-та минута. Тогава при следващата бърза офанзива Гамейро се озова в ролята на помощник, а от 7-8 метра леко настрана от вратата Гризман не сбърка за 4:0.

В 68-та минута беше завършен и цялостният срам за домакините. Отново смъртоносна контра на Атлетико приключи с удар на Гамейро, който беше избит, само че Гризман беше на точното място, с цел да се разпише за 5:0 с добавката си и да постави дефинитивно точка на разногласието.

След този процес "дюшекчиите "събраха 27 точки и отново се изравниха с огромния градски зложелател Реал на третата позиция. Леванте остава в средата на таблицата със своите 15 точки, само че отборът от Валенсия несъмнено е разтърсен след този побой.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР