Атлетико Мадрид постигна трудно, но много важна победа с 4:2

...
Атлетико Мадрид постигна трудно, но много важна победа с 4:2
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид дръпна с десет точки на върха след труден успех в Андалусия

Атлетико Мадрид реализира мъчно, само че доста значима победа с 4:2 при гостуването си на Кадис в мач от 21-ия кръг на Ла Лига.

Луис Суариес още веднъж се трансформира в главния воин за триумфа на „ дюшекчиите “. Уругваецът даде задатък на столичани в 28-ата минута след превъзходно осъществяване на директен свободен удар, пращайки топката в десния ъгъл.

Домакините не се стъписаха и в 35-ата минута възвърнаха равенството. Алваро Негредо прати топката неспасяемо с хубав удар в десния ъгъл на Ян Облак.

Атлетико Мадрид още веднъж излезе напред в резултата в края на първото полувреме. Тома Лемар центрира остро в наказателното поле, където Саул постави крайници си, след което топката залъга с траекторията си, която закупи Жереми Ледесма и влетя в горния десен ъгъл.

Но това не бе всичко за първите 45 минути, откакто основният арбитър Хесус Мансано уточни бялата точка за игра с ръка на Коке, само че след разглеждане на обстановката с ВАР анулира решението си.

„ Дюшекчиите “ стартираха чудесно втората част, откакто в 50-ата минута получи правото да изпълнят дузпа след нарушаване против Тома Лемар. Луис Суарес застана зад топката и с изстрел в долния ляв ъгъл осъществя.

Девет минути по-късно Кадис можеше да понижи резултата, само че изстрел на Антони Лосано срещна напречната греда.

Все отново това се случи в 71-ата минута, когато Алваро Негредо се възпозлва от недоразумение в защитата на мадридчани и с удар от въздуха осъществя в долния десен ъгъл.

Домакините притиснаха противника си и на няколко пъти Ян Облак трябваше да се намесва уверено.

В 88-ата минута гостите оформиха крайния резултат след отлична контраофанзива, а за Коке не бе проблем да осъществя от близко.

С постигнатата победа Атлетико Мадрид дръпна на върха в Ла Лига с 10 точки пред втория Реал Мадрид, до момента в който Кадис е 13-и с 24 точки.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР