Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 3:2 над Фейенорд. Срещата

...
Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 3:2 над Фейенорд. Срещата
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид изоставаше на два пъти, но пречупи Фейенорд

Атлетико Мадрид реализира сложна победа с 3:2 над Фейенорд. Срещата беше от група Е на Шампионска лига. Ротердамци на два пъти повеждаха след автогол на Марио Ермосо в 7-ата минута и гол на Давид Хацко в 34-ата минута. Испанският отбор изравняваше с голове на Алваро Мората (12) и Антоан Гризман (45). Победният гол за " дюшекчиите " вкара Алваро Мората при започване на второто полувреме. 

Така Атлети събраха 4 точи и най-малко краткотрайно излязоха отпред в класирането. Фейенорд е трети с три точки. 

Срещата стартира чудесно за гостите, които поведоха в 7-ата минута. Тогава Куентен Тимбер изведе Аясе Уеда на стрелкова позиция. Японецът насочи удар, който беше избавен от Ян Облак, само че топката се удари в Марио Ермосо и влезе във вратата за 0:1.

В 12-ата минута " дюшекчиите " съумяха да изравнят. След неточност на Матс Вайфер, топката попадна в Алваро Мората и той означи. Първоначално попадението бе анулирано поради засада на Саул Нигес, само че повторенията демонстрираха, че той не оказва въздействие върху играта и голът бе зачетен след намесата на ВАР.

В 34-ата минута нидерландският първенец стигна до втори гол. Давид Ханцко беше оставен непокрит след центриране от статично състояние. Словакът насочи удар, който беше избавен от Облак, само че при добавката бранителят вкара за 1:2. 

В продължението на първата част Атлетико за повторно изравни. Самуел Лино насочи удар след центриране в наказателното поле на гостите. Вратарят избави, само че Антоан Гризман с акробатично осъществяване прати топката във вратата за 2:2. 

Две минути след подновяването на играта " дюшекчиите " направиха цялостен поврат. Алваро Мората засече подаване от десния фланк и направи Тимон Валенройтер беззащитен. В 61-ата минута ротердамци бяха покрай изравняването. Янкуба Минтех изведе Калвин Стенгс, само че неговият удар бе избавен от Облак. Само три минути по-късно Пайшао насочи нов рисков изстрел, който мина малко над напречната греда.

Фейенорд продължи да бъде по-активният тим и в 71-ата минута нов удар на Пайшао мина покрай задачата. Две минути по-късно Облак се оправи с удар на Минте, който беше останал самичък против него. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР