Атлетико Мадрид постигна класическа победа с 3:0 при домакинството на

...
Атлетико Мадрид постигна класическа победа с 3:0 при домакинството на
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид разпиля Селта и задържа интригата за титлата

Атлетико Мадрид реализира класическа победа с 3:0 при семейството на Селта Виго от 28-ия кръг на Примера дивисион. По този метод „ дюшекчиите “ резервираха интригата в битката за купата в Ла Лига, откакто изостават на осем точки от водача Барселона.

Първата опция в мача се откри пред Антоан Гризман в 26-та минута, само че ударът му бе отразен от Рубен Бланко.

Диего Годин бе доста покрай това да се разпише в 29-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Селта, уругвайският бранител стреля с глава, само че топката мина на сантиметри настрана от десния дирек на вратата на Бланко.

Селта направи доста сериозен пропуск в 32-та минута. Ронкалиа не насочи добър удар, само че вместо това се оказа отличен пас към Серхи Гомес, който получи топката на доста добра позиция, само че в последния миг ударът му бе блокиран от Диего Годин, който съумя да почисти топката.

Емре Мор центрира от фаул в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 39-та минута, където Пабло Ернандес изпревари Лукас Ернандес и стреля с глава, само че над напречната греда в навън.

Пред Селта се откри нова опция в 40-та минута, когато Яго Аспас стреля, само че неопределено в навън.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 44-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Селта, Хосе Хименес продължи с глава към втора греда, където бе Антоан Гризман. Французинът показва чудесна техника и съумя да прати топката във вратата на Рубен Бланко.

Диего Коста направи доста сериозен пропуск в 54-та минута и пропусна да означи втори гол за Атлетико Мадрид.

Селта бе доста покрай отбелязването на изравнително попадение в 55-та минута. Емре Мор центрира в наказателното поле на Атлетико, където Радоя на втора греда бе оставен непокрит и стреля, само че топката срещна гредата.

Атлетико Мадрид удвои своята преднина в 56-та минута. Антоан Гризман пусна съвършен извеждащ пас към Витоло, който изскочи самичък против Рубен Бланко и с удар около вратаря вкара за 2:0.

Атлетико Мадрид осъществя трети гол в 63-та минута, когато Коке подаде към Анхел Кореа. Той стреля, само че първият му удар бе блокиран, след което при добавката не сбърка и вкара за 3:0.

Лукас Ернандес се намеси решаващо в 85-та минута, когато блокира в последния миг удар на Максимилиано Гомес.

Атлетико Мадрид е втори с 64 точки, до момента в който Селта Виго е девети с 38 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР