Атлетико Мадрид постигна безпроблемна победа над Хетафе с 2:0 и

...
Атлетико Мадрид постигна безпроблемна победа над Хетафе с 2:0 и
Коментари Харесай

Класика в изпълнение на Диего Коща - гол и червен картон

Атлетико Мадрид реализира безпроблемна победа над Хетафе с 2:0 и се приближи на 6 точки от Барселона, като в това време си подсигурява, че ще остане на 2-о място в класирането на Ла Лига и след 18-ия кръг. Диего Коща беше централната фигура в дуела на " Wanda Metropolitano ", като означи втория гол за " рохибланкос ", само че незабавно по-късно получи червен картон.

Резултата в интерес на Атлети откри Анхел Корея в 18-ата минута, а като цяло домакините тотално надиграха противника си и в нито един миг не оставиха подозрения, че ще стигнат до трите точки и ще се реваншират за провалянето от Еспаньол в края на предходната година.

Хетафе за следващ път се появи като слаб посетител и не сътвори нищо свястно в нападателен проект. Отборът от мадридското предградие е осми в подреждането.

Коща стартира като титуляр за първи път след завръщането си в Атлетико. Бившият нападател на Челси се разписа преди няколко дни против Леида за Купата на краля, само че тогава влезе през второто полувреме. Днес бразилецът с испански състав измести от стартовите 11 Фернандо Торес и си партнираше в предни позиции с Антоан Гризман. Диего Симеоне направи и други промени в състава. От първата минута започнаха получилите отмора в средата на седмицата Ян Облак, Шиме Върсалко, Стефан Савич, Габи Фернандес и Коке.
| ALINEACIÓN
¡Aquí tenemos el ONCE rojiblanco para el Día de Reyes!
¡Atleeeeeti!#AúpaAtleti #AtletiGetafe pic.twitter.com/pxPtAwwqQq
— Atlético de Madrid (@Atleti) 6 януари 2018 година Хетафе се намираше в средата на класирането, само че нямаше доста мотиви за оптимизъм преди визитата си на " Wanda Metropolitano ". Отборът от мадридското предградие не беше отбелязвал гол в последните си 12 мача с Атлетико, само че старши треньорът Пепе Бордалас се надяваше футболистите му да изненадат " дюшекчиите ". Той заложи на схемата 4-4-2, с Анхел Родригес и Хорхе Молина в офанзива.

Дъждът в Мадрид не затрудни двата отбора, а домакините се постараха от първите минути да покажат, че Хетафе няма да има късмет в този мач. Техничен удар на Диего Коща отвън наказателното поле даде сигнал за поредност от скоростни офанзиви на " червено-белите " и голът не закъсня. В 19-ата минута Гризман се промъкна сред няколко противникови футболисти и подаде надясно към Анхел Корея. Аржентинецът стреля незабавно с външен фалц и не остави късмет на Еми Мартинес.
След попадението съставът на Симеоне заигра по-прибрано, а в желанието си да се опълчват в средата на терена гостите направиха няколко груби нарушавания, само че жълт картон получи единствено Франсиско Портийо. Диего Коща също се ядоса от странния аршин на рефера Хосе Луис Мунуера и в типичния си жанр му потърси сметка.

Съотборниците на Коща постоянно го търсеха с дълги пасове, само че си личеше, че той още не е в оптимална кондиция. До почивката Хетафе не сътвори нищо рисково пред Облак и единствено един път словенският пазач трябваше да се намесва по-сериозно, само че ударът на Анхел Родригес не го затрудни.

В края на полувремето Диего Симеоне също възнегодува от това, че съдията не глоби с картони нападателните дейности на играчите на Хетафе и беше предизвестен, че при последваща сходна реакция ще бъде пратен на трибуните. Публиката също се настрои против Мунуера, който в идващите минути подмина два фаула на гостите, само че подвигна жълти картони на Гризман и Савич. С това формалните предизвестия за " рохибланкос " станаха пет.

Втората част стартира по-спокойно, а Атлетико още веднъж доминираше. Домакините можеха да решат всичко в 58-ата минута, само че малко не доближи на Диего Коща да ознаменува с гол първия си мач на новия стадион на " дюшекчиите ". Коща открадна топката от Дамиан Суарес и насочи мощен изстрел, само че топката прелетя над напречната греда.

След час игра Симеоне смени Ферейра Караско с Томас Тейе, а секунди по-късно Диего Коща удари с лакът футболист на Хетафе, само че се размина единствено с жълт картон. Нападателят обаче нямаше същия шанс в 68-ата минута, когато повиши на 2:0, само че поради бурно изразената си наслада получи втори картон от Мунуера. Иначе Коща приключи по съвършен метод контра на Атлети и прати топката в мрежата след центриране на Шиме Върсалко. Така той се разписа и във втория си дуел след завръщането в отбора, само че след това се затича към бранша с най-верните почитатели и това му коства изгонването.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Примера дивисион 18 кръг, събота 6 януари  Атлетико Мадрид 2:0краен резулат  Хетафе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР