Атлетико (Мадрид) победи у дома Барселона с 1:0 в дербито

...
Атлетико (Мадрид) победи у дома Барселона с 1:0 в дербито
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид надви безидейна Барселона

Атлетико (Мадрид) победи вкъщи Барселона с 1:0 в дербито от десетия кръг на испанската Ла Лига. Това бе юбилееен мач №800 за звездата Лионел Меси с екипа на каталунците във всички шампионати, само че за жалост на аржентинеца се стигна до загуба след кошмарна неточност на вратаря Марк Андре тер Стеген и гол на Яник Ферейра Караско (45+3) в добавеното време на първата част. Преминалият от Барса в Атлетико през лятото Луис Суарес не игра, откакто е с позитивен тест за COVID-19.

Играчите на Роналд Куман записаха следващ слаб мач, в който мъчно стигаха до голови положения. Антоан Гризман и Клеман Лангле пропуснаха най-изгодните обстановки за гостите след центрирания от крилата. Домакините пък се отбраняваха доста добре и изчакваха момента за контраатаки. При една от тях Маркос Йоренте разтресе гредата в 11-ата минута.

Последва териториален превес на каталунците, които обаче не създаваха положения пред вратата на Ян Облак. Едва в 40-ата минута Алба откри Меси в наказателното поле, само че ударът на аржентинеца не бе проблем за словенския пазач.

В добавеното време на първата част Атлетико поведе след ужасна неточност на Тер Стеген. Корея пусна пас зад отбраната на гостите, Караско се измъкна и преодоля немския пазач, който бе излязъл надалеч напред.

След почивката Куман пусна в игра Филипе Коутиньо, само че и това не докара до повече креативност в предни позиции за гостите. В 57-та минута Меси центрира от лявото крило и откри непокрит Клеман Лангле. Французинът стреля с глава, само че Облак спря топката на голлинията. Пет минути по-късно Жерард Пике получи травма и трябваше да напусне терена наложително, след конфликт със съперников състезател, а на негово място влезе Дест. В 68-ата минута Дембеле се оказа на върха на офанзивата и имаше положително състояние, само че разочарова с доста слаб удар.

В 81-та минута Меси шутира от към 25 метра от свободен удар, само че прати топката в стената. Малко по-късно Гризман засече с глава центриране отдясно, само че Облак хвана топката.

След шестата си победа от осем мача Атлетико се изравни на върха в класирането с Реал Сосиедад, който е с мач повече. Тимът на Диего Симеоне продължава да е единственият без загуба от началото на сезона в Ла Лига. Барса пък позволи трета загуба от осем срещи и заема десето място с 11 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР