Атлетико (Мадрид) победи Севиля с 2:0 отложен мач от първия

...
Атлетико (Мадрид) победи Севиля с 2:0 отложен мач от първия
Коментари Харесай

Атлетико надви Севиля и отвори разлика на върха

Атлетико (Мадрид) победи Севиля с 2:0 отсрочен мач от първия кръг на Примера Дивисион и усили задатъка си на върха в класирането на 4 точки. С този триумф " дюшекчиите " събраха 41 точки и имат четири точки повече от градския противник Реал и са с два мача по-малко.

Севиля владееше повече топката, само че неналичието на успеваемост в офанзива се оказа съдбовна.

Резултатът беше открит в 17-ата минута от Анхел Корея, който се възползва от асистенция на Киърън Трипиър. Аржентинецът получи топката в наказателното поле, завъртя се и с удар с левия крайник вкара за 1:0.

Малко по-късно Луис Суарес опитва шанса си, само че не откри вратата. В 31-ата минута уругваецът още веднъж стреля, само че Буну избави.

Гостите от Андалусия пробваха да притеснят домакините и стигнаха до добра опция в 34-ата минута посредством Жоан Жордан, само че Ян Облак мазета крайник. До края на първата част гостите продължиха да са по-найстойчиви, само че по този начин и не съумяха да основат нещо забавно пред вратата на стаблния Облак.

Второто полувреме стартира добре за андалусийците. Мароканецът Юсеф Ен-Несири съумя да насочи удар от дребен ъгъл, откакто беше изведен в наказателното поле, само че Ян Облак беше на мястото си.

Атлетико се бранеше добре и чакаше търпеливо своя късмет, който пристигна в 76-ата минута. Влезлият като запаса Саул Нигес удвои задатъка на домакините, откакто получи топката малко пред точката за осъществяване на дузпа от нахлулия отдясно Маркос Йоренте.

Резултатът до края остана неизменен и по този начин Атлетико направи следващата си стъпка към купата.

Свеиля остана на пето място с 30 точки от 17 мача.
 Гранада завоюва отсрочения мач против Осасуна
Гранада завоюва отсрочения мач против Осасуна

Срещата се реши през първото полувреме
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР