Атлетико Мадрид победи с 2:0 Монако в двубой от петия

...
Атлетико Мадрид победи с 2:0 Монако в двубой от петия
Коментари Харесай

"Атлетико" Мадрид на осминафинал, Фалкао пожали бившия си тим

" Атлетико " Мадрид победи с 2:0 " Монако " в дуел от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Испанците приключиха срещата с 10 души поради червен картон на Стефан Савич в 82-ата минута. Централният бранител на " рохибланкос " игра с ръка в наказателното поле, само че Фалкао, някогашен на " Атлетико ", не осъществя отсъдената дузпа.

Така " дюшекчиите " си осигуриха място в осминафиналите. Мадридчани към този момент имат актив от 12 точки и няма по какъв начин да бъдат изместени от първите две места в групата си. В късния мач от нея " Борусия " Дортмунд посреща " Брюж ".

На " Уанда Метрополитано " " Атлетико " поведе още във втората минута, когато Коке стреля отвън наказателното поле, а топката се отклони от Беноа Бадиашил и влетя в мрежата зад Диего Беналио. За негово страдание, младокът ще остане в историята като най-младия състезател, отбелязвал си автогол в историята на шампионата, със своите 17 години и 248 дни.

Домакините повишиха на 2:0 в 24-ата минута. Анхел Кореа направи за смях защитата на " Монако " и откри Антоан Гризман, за който остана най-лесното.

" Атлетико " се отдръпна на почиката с два гола преднина, само че не бе на нормалното си равнище през второто полувреме. Това даде опция на селекцията на Тиери Анри да отвърна на удара. Стигна се до 82-ата минута, когато Стефан Савич от " Атлетико " игра с ръка в наказателното поле на своите и получи втори жълт, респективно червен картон. Французите получиха правото да изпълнят дузпа, само че влезлият като запаса някогашен състезател на испанците - Фалкао, не осъществя. Колумбиецът прати топката в страни от вратата.

По този метод " Монако " пропиля златния си късмет. До края " Атлетико " не позволява още изненади и съумя да резервира мрежата си суха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР