Атлетико Мадрид победи с 1:0 като гост Майорка и се

...
Атлетико Мадрид победи с 1:0 като гост Майорка и се
Коментари Харесай

Ранен гол донесе трите точки на Атлетико Мадрид срещу Майорка

Атлетико Мадрид победи с 1:0 като посетител Майорка и се утвърди на четвъртото място в Ла Лига. Отборът на Диего Симеоне още веднъж се отдалечи на 6 точки от преследвача Атлетик Билбао и е доста покрай това да си подсигурява присъединяване в Шампионската лига и през идващия сезон.

Единственото попадение в дуела означи Родриго Рикелме в 5-ата минута. Атлетико сътвори и още няколко чисти положения, само че ги пропусна. Майорка е в рецесия след изгубения край за Купата на краля и взе единствено точка от последните си 4 мача. Тимът от Балеарските острови е 16-и в класирането и не си е обезпечил оставането в Ла Лига.
Атлетико излезе без санкции Антоан Гризман, а няколко титуляри, измежду които Родриго де Пол, Алваро Мората и Науел Молина, се появиха като запаси през второто полувреме. До Анхел Кореа в предни позиции изненадващо стартира левият бек Самуел Лино.

Мадридчани бързо взеха задатък в резултата с гол на Рикелме. Халфът се освободи на границата на наказателното поле и с обмислен удар не остави шансове на Предраг Райкович. Домакините имаха късмет да изравнят доста скоро, само че изстрел с глава на Антонио Раийо мина настрана от задачата.
В 30-ата минута удар на Марио Ермосо срещна гредата. Малко по-късно Ведат Муричи се измъкна от отбраната на Атлетико и стреля, само че право в ръцете на Ян Облак.

В началото на втората част хубава офанзива на гостите изведе Маркос Йоренте на голова позиция, само че той шутира високо над вратата. " Лос колчонерос " последователно се прибраха в половината си и затвориха мача. Майорка единствено един път заплаши вратата на Облак, само че словенецът отрази удара на резервата Кайл Ларин.
В идващия кръг Атлетико ще посрещне Селта. Тимът от " Сивитас Метрополитано " се нуждае от още 6 точки, с цел да е сигурен участник в ШЛ.

На Майорка следва домакинство на Лас Палмас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР