Атлетико Мадрид обърна с 2:1 като гост Монако в първия

...
Атлетико Мадрид обърна с 2:1 като гост Монако в първия
Коментари Харесай

Атлетико бързо преодоля лошото начало срещу Монако

Атлетико Мадрид обърна с 2:1 като посетител Монако в първия мач посред им от група “А” на Шампионската лига. Всички попадения паднаха още до почивката. Самюел Грандсир даде задатък на домакините в 18-ата минута, само че в 32-ата Диего Коща изравни след пас на Антоан Гризман, а в самия завършек на полувремето Хосе Хименес с глава донесе триумфа на отбора на Диего Симеоне. Аржентинецът изгледа дуела от трибуните на “Луи II”, тъй като още изтърпява наказване от предишния сезон.

За Атлетико беше извънредно значимо да започва с победа в шампионата, откакто от началото на сезона в Примера взе единствено 5 от вероятни 12 точки. Освен това, “дюшекчиите” имаха обеца на ухото от миналогодишната си акция в Шампионската луга, когато отпаднаха още в груповата фаза.

Симеоне не изненада с избора на стартов състав. Диего Годин, Хосе Хименес, Люка Ернандес и Хуанфран бяха бранителите пред Ян Облак, Анхел Корея, Саул, Коке и Родри действаха в средата на терена, а офанзивата водеха Антоан Гризман и Диего Коща. На пейката останаха най-скъпата в историята на клуба - Тома Льомар, който през лятото пристигна точно от Монако, и друго ново попълнение - Желсон Мартинш.

Наставникът на “монегаските” Леонардо Жардим заложи на схемата 4-3-3, като в предни позиции разчиташе на Насер Шадли, Самюел Грандсир и някогашната звезда на Атлети Радамел Фалкао, а в средата на терена стартира триото Жеан Ахолу, Кевин Н’Дорам и Юри Тилеманс.

След единствено 6 минути игра Гризман пусна остроумен извеждащ пас към Диего Коща, само че неговият удар по дигонала прати топката в навън. Мадричани се настаниха в противниковата половина и с многоходи комбинации търсеха свободни пространства в отбраната на Монако. Фалкао оставаше изолиран от играта и се стремеше да се връща в средата на терена, с цел да оказва помощ на халфовете. Колумбиецът получи ранен жълт картон, откакто при едно единоборство във въздуха удари Саул. Малко по-късно, при идентична обстановка, Фалкао си оказа помощ с ръка и против Хименес, само че му се размина.

Постепенно Монако изнесе дейностите по-далеч от вратата си и Н’Дорам опита прекрасен изстрел от далечна отдалеченост, който мина много покрай гредата. В 18-ата минута поредност от неточности в защитата на Атлетико разрешиха на Грандсир да се добере до топката и да означи първия си гол с екипа на клуба от Кяжеството. не след дълго и Ахолу стреля рисково, само че Облак избави.

В 30-ата минута имаше съществено безредие пред вратата на домакините, само че Джибрил Сидибе почисти. В 32-ата нов съвършен пас на Гризман стигна до Диего Коща и този път бразилецът с испански паспорт не сбърка - 1:1. Голът беше първи за нападателя през сезона.

В края на полувремето Атлетико притисна французите и голът беше въпрос на време. Той падна в добавеното време, когато Хименес засече с глава центриране от корнер, а Диего Беналио не можа да стори задоволително, с цел да предотврати попадението.

След почивката испанците понижиха темпото, което беше изцяло предстоящо. Хората на Симеоне разиграваха умерено и дебнеха момента да решат всичко с трети гол. Монако обаче нямаше изгода от сходно развиване на дуела и се стремеше да изостри събитията пред вратата на Облак. Жардим пусна младока Жорди Мбула на мястото на Шадли, само че той бе прекомерно обезпокоен, с цел да помогне с нещо в нападателен проект.

“Монегаските” завоюваха няколко корнера, само че нито един от тях не докара до голова заплаха. Фалкао подсети за себе си с опит за прехвърлящ удар, само че прати топката в навън.

С напредването на времето домакините се изчерпаха откъм хрумвания. Те рядко нападнаха, а когато го правеха, бързо бяха парирани от футболистите на Атлетико. В 79-ата минута Джибрил Сидибе опита отдалечен удар, минал високо над гредата.

Включването на Льомар се оказа добър ход и оказа помощ на Атлетико да не изпусне контрола в средата на терена. “Дюшекчиите” не позволиха неточности в края и справедливо си потеглиха с трите точки, които потвърдиха статута им на любимец в групата.

МОНАКО - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:2 (1:2)
1:0 С. Грандсир (18)
1:1 Д. Коща (32)
1:2 Х. Хименес (45)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
Шампионска Лига 1 кръг, вторник 18 септември  Монако 1:2краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР