Атлетико Мадрид обърна Милан с 2:1 в изключително драматичен мач

...
Атлетико Мадрид обърна Милан с 2:1 в изключително драматичен мач
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид обърна Милан с 2:1 в драматичен мач от Шампионската лига

Атлетико Мадрид обърна Милан с 2:1 в извънредно трагичен мач от втория кръг в група " В " на Шампионската лига. " Росонерите " бяха покрай първата си победа в шампионата след пауза от 7 години, само че позволиха два късни гола, дело на Антоан Гризман и Луис Суарес от противоречива дузпа. За домакините прецизен беше Рафаел Леао в 20-ата минута, само че малко по-късно Франк Кесие получи червен картон и принуди съотборниците си да играят с човек по-малко повече от час.

Двубоят беше доста значим и за двата отбора, които не крият упоритостите си да се преборят за място на осминафиналите. Преди две седмици " росонерите " се завърнаха в шампионата със загуба от Ливърпул на " Анфийлд " (2:3), а Атлетико стигна единствено до нулево тъждество вкъщи против Порто. Тази вечер Милан беше изрично по-добрият тим до почивката, само че след аления картон на Леао отстъпи самодейността, а направените след почивката смени помогнаха на Атлетико да стигне до обрата.

Любопитното е, че последният мач на Милан на " Сан Сиро " в ШЛ преди през днешния ден беше точно против Атлетико. През 2014 година " дюшекчиите " завоюваха с 1:0 като посетител, след което разгромиха италианския гранд с 4:1 на " Висенте Калдерон " и продължиха към четвъртфиналите. Мадридчани обаче имат и неприятни мемоари от Милано, където изгубиха с дузпи от Реал Мадрид финала в шампионата през 2016 година.

Милан показва по-добра форма от противника си в последните седмици. Тимът на Стефано Пиоли направи тъждество като посетител на Ювентус, след което взе 6 точки от мачове с Венеция (2:0) и Специя (2:1).

В отсъствието на Златан Ибрахимович офанзивата на " червено-черните " водеше Анте Ребич, а по крилата му помагаха Браим Диас и Рафаел Леао. В средата на терена Пиоли заложи на Алексис Салемакерс, Франк Кесие и Исмаел Бенасер, който бе предпочетен пред Сандро Тонали, а четиримата бранители пред Майк Менян бяха Давиде Калабрия, Алесио Романьоли, Фикайо Томори и юношата на Атлетико Тео Ернандес.

Шампионът на Испания не впечатлява от началото на сезона. През уикенда тимът на Диего Симеоне изненадващо загуби от последния в Ла Лига Алавес в мач, който сподели, че Антоан Гризман още не съумява да отговори на високите упования, а отбраната също не е на познатото си равнище.

Срещу Милан Гризман остана на пейката за сметка на Анхел Корея, само че включването му се оказа от решаващо значение за успеха. Другият нападател на " лос колчонерос " беше Луис Суарес, който постави завършек на серията си от 25 мача без гол при посещение в Шампионската лига. Заради наказването на Стефан Савич в центъра на отбраната изборът падна върху Хосе Хименес и Фелипе, а крайни бранители пред Ян Облак бяха Марио Ермосо и Киърън Трипиър. В халфовата линия Симеоне се довери на Маркос Йоренте, Жофри Кондогбия, Коке и Яник Ферейра-Караско.

Началото беше много динамично. Милан атакуваше повече, а гостите от Мадрид разчитаха на дълги подавания към бързите си флангови футболисти. Високата преса на " росонерите " им оказа помощ няколко пъти да лишават топката наоколо до наказателното поле, само че по-късно не се стигаше до удар.

В 9-ата минута Томори докосна топката с ръка в пеналта, само че съдията Джунейт Чакър се съветва с ВАР и даде знак играта да продължи. Малко по-късно Браим Диас напредна на скорост през центъра, само че изстрелът му не затрудни Облак. В 19-ата минута дълъг пас на Кесие изведе Ребич самичък против Облак, само че словенецът съумя да избие в корнер.

Секунди по-късно Милан поведе. За следващ път отбраната на Атлетико действаше нестабилно и този път домакините се възползваха. Гола вкара Леао, който получи доста пространство в наказателното поле и с компактен удар до гредата подвигна на крайници почитателите на " росонерите ".

В играта на гостите цареше безпринципност, само че те получиха непредвидена помощ от Франк Кесие. Халфът на Милан към този момент имаше жълт картон, само че си разреши да извърши жестоко нарушаване в центъра против Йоренте и Джунейт Чакър го изгони.



При митингите на " росонерите " Анте Ребич беше предизвестен публично и няколко минути по-късно Пиоли го извади, с цел да пусне Сандро Тонали. Домакините се принудиха да се приберат по-близо до вратата си, а Атлетико опира да изравни още до почивката. Симеоне не се поколеба да прибегне до промяна на неубедителния Трипиър с Жоао Феликс и мадридчани заиграха доста по-офанзивно.

Първият и единствен късмет за Атлетико през първото полувреме пристигна в добавеното време, когато Луис Суарес засече центриране от десния фланг, само че прати топката в навън.

На почивката Симеоне предприе още две смени и пусна Родриго Де Паул и Ренан Лоди на местата на Ферейра-Караско и Ермосо. В 47-ата минута Салемакерс блокира удар на Лоди, а малко по-късно бразилецът подаде на Кондогбия, само че той шутира настрана от задачата. Суарес също беше покрай гола, само че изстрелът му с глава не се получи.

Атлетико трайно се настани в противниковата половина, а за Милан стана мъчно да задържа топката. В 57-ата минута Оливие Жиру размени Брам Диас, който беше един от най-хубавите за " росонерите ", а голмайсторът Леао отстъпи мястото си на Фоде Бало. Симеоне отговори с включването на Гризман вместо Коке. Французинът заигра в средата на терена, а напред останаха Корея, Суарес и Феликс.

В 61-ата минута Жоао Феликс се озова на добра позиция в наказателното поле, само че се забави с удара и беше блокиран. Съставът на Атлетико стана оптимално нападателен с появяването и на Льомар, който размени получилия жълт картон Кондогбия. В 67-ата минута Де Паул получи топката към границата на наказателното поле, само че стреля доста неопределено.

Атлетико доминираше напълно, само че не намираше метод да преодолее солидната отбрана на противника. В 77-ата минута Менян избави мощен удар на Льомар. Гостите от ден на ден притискаха съперника и се добраха до гол в 84-ата минута. Ренан Лоди се измъкна отляво и с глава върна топката към точката на дузпата, където Гризман майсторски засече за 1:1 с първия си гол, откакто се завърна в Атлетико.

Милан не се съобщи и даже в понижен състав можеше да измъкне трите точки, само че шут на Флоренци прати топката на сантиметри от гредата. В добавеното време драмата доближи връхната си точка. Първо Майк Менян избави удар на Феликс, а по-късно Джунейт Чакър даде дузпа за мадридчани, която дълго бе оспорвана от домакините. В последна сметка Луис Суарес означи наказателния удар и " Дюшекчиите " завоюваха трите точки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР