Атлетико Мадрид изстрада победа с 1:0 над Жирона в двубой

...
Атлетико Мадрид изстрада победа с 1:0 над Жирона в двубой
Коментари Харесай

Гол в добавеното време донесе успех на Атлетико над Жирона

Атлетико Мадрид изстрада победа с 1:0 над Жирона в дуел от Ла Лига. В воин за „ дюшекчиите “ се трансформира Алваро Мората, който означи в добавеното време на срещата. Победата открива Атлетико на третата позиция с 48 точки, на три пред Реал Сосиедад. Домакините от Жирона са 12-ит с 30 пункта.

Срещата стартира много атрактивно и с бързи офанзиви към двете порти. В средата на първата част Ателтико Мадрид стигна до първо действително голово състояние. Антоан Гризман настигна подаване в наказателното и стреля, само че Пауло Гасанига отрази.

Две минути по-късно Мемфис Депай също бе покрай гола. Нидерландецът получи положително центриране в пеналта, само че ударът му мина над напречната греда.

В 26-ата минута Гасанига още веднъж се намеси след удар на Караско.

Второто полувреме стартира с състояние за Атлетико - Йоренте не съумя да се разпише откакто засече центриране в наказателното поле.

В 51-ата минута гостите имаха искания за игра с ръка на футболист на Жирона в наказателното поле. Реферът прегледа обстановката посредством системата ВАР и възобнови срещата без углавен удар.

Малко по-късно Виктор Циганков можеше да изведе Жирона напред. Той напредна в наказателното поле на мадридчани, стреля в десния ъгъл, само че Ян Облак резервира самообладание и избави.

В 69-ата минута Дадив Лопес можеше да вкара гола на сезона, откакто насочи бомбен удар от огромна отдалеченост, само че Ян Облак мазета в корнер.

В първата минута на добавеното време Атлетико Мадрид стигна до гол посредством Алваро Мората, само че секунди след отбелязването му съдията го анулира. След обзор с ВАР попадението бе зачетено и триумфът отиде на сметката на „ дюшекчиите “.

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР