Атлетико Мадрид и Севиля си вкараха по 2 гола в

...
Атлетико Мадрид и Севиля си вкараха по 2 гола в
Коментари Харесай

Атлетико и Севиля завързаха още повече интригата за зона ШЛ

Атлетико Мадрид и Севиля си вкараха по 2 гола в дербито на 27-я кръг от Примера дивисион. Головото реми още повече завърза интригата в борбата за третото и четвъртото място в класирането, които дават право на непосредствено присъединяване в групите на Шампионска лига.

Люк де Йонг изведе севилци напред в 19-ата минута след страховит пас на Хоан Хордан в наказателното поле и с акуратен удар в десния ъгъл матира Ян Облак.

В 28-ата минута домакините показаха претенциите си за углавен удар, само че реферът подмина обстановката. Впоследствие обаче Алехандро Ернандес получи сигнал от сътрудниците си в слушалката и спря играта, с цел да преразгледа ситуацията посредством ВАР. След минутка съдията промени решението си и уточни бялата точка, като в това време даде жълт картон на Диего Карлос. С отговорността за осъществяването се нагърби Алваро Мората, който прати топката в долния ляв ъгъл на Вацлик за 1:1.

Само 4 минути по-късно Жоао Феликс най-накрая се отпуши и подсети за себе си. Коке го откри в наказателното поле и португалецът стреля, топката рикошира и влетя за повторно във вратата на гостите.

Още 4 минути по-късно арбитърът още веднъж се допита до ВАР за противоречива обстановка в пеналтерията на "дюшекчиите ". 120 секунди по-късно той отсъди дузпа, която Лукас Окампос материализира с осъществяване в долния ляв ъгъл на Облак.

За жал на феновете по трибуните и тези пред екраните всичко най-интересно се случи единствено през първото полувреме, защото втората част не предложи повече попадения и срещата завърши 2:2.

По този метод Севиля остава краткотрайно на 3 място с 47 точки, само че Хетафе (с 45) ще има опцията да ги измести още довечера, когато от 22:00 часа българско време одобри Селта. Атлетико продължава да е на пето място също с 45 пункта, само че с по-лоша голова разлика от Хетафе. Освен това Реал Сосиедад е с 43 на шесто, само че цели 2 мача по-малко поради уговорките си в шампионата за Купата на краля, където стигна до финала и ще играе против Атлетик Билбао.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР