Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не успяха да си отбележат

...
Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не успяха да си отбележат
Коментари Харесай

Атлетико и Реал играха за Барселона

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не съумяха да си отбележат гол и приключиха 0:0 в първото дерби сред двата тима на новия стадион „ Уанда Метрополитано “. Равенството имаше гибелен резултат и за двата тима, които към този момент изостават на 10 точки от водача Барселона.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на именития футболист на Атлетико Мадрид Фелисиано Ривия, който на 81-годишна възраст на 6 ноември.

В игра за Реал Мадрид се завърна Даниел Карвахал.

Защитниците на Реал Мадрид позволиха доста груба неточност още в 3-та минута, което откри опция пред Анхел Кореа, само че той пропусна да вкара.

Габи насочи неочакван отдалечен удар от въздуха в 26-та минута, само че топката мина настрана от левия дирек на вратата на Кико Касия.

Реал Мадрид сътвори първата по-сериозна заплаха пред вратата на Ян Облак в 32-та минута. Кристиано Роналдо комбинира с Тони Кроос, който шутира от доста добра позиция в наказателното поле на Атлетико Мадрид, само че настрана от десния дирек на вратата на Облак.

Кристиано Роналдо насочи доста рисков удар от фаул в 35-та минута, само че Ян Облак плонжира и съумя да избие в корнер.

Реал Мадрид пропусна доста добра опция да поведе в резултата в 36-та минута, когато Марсело центрира в наказателното поле на Атлетико, където Каземиро смъкна с глава към Серхио Рамос, който стреля, само че в навън. При удара с глава Рамос бе изритан от Лукас Ернандес и главата на капитана на Реал Мадрид бе разкървавена. Серхио Рамос съумя да довърши полувремето, само че по-късно бе заменен от Начо Фернандес.

Футболистите на Реал Мадрид имаха искания за дузпа в 59-та минута, които бяха подминати от съдията Фернандес Борбалан.

Реал Мадрид провежда доста добра офанзива в 75-та минута, когато Лука Модрич комбинира с Кристиано Роналдо, а той стреля, само че неопределено в навън.

Рафаел Варан се намеси извънредно решаващо в 79-та минута. Френският бранител мазета топката малко пред гол линията след удара на Кевин Гамейро.

Играчите на Атлетико Мадрид имаха искания за дузпа в 79-та минута за игра с ръка на Кристиано Роналдо в наказателното поле на Реал Мадрид.

Ян Облак се намеси решаващо в 82-та минута и избави удара на Кристиано Роналдо.

Футболистите на Реал Мадрид имаха искания за дузпа в 84-та минута за игра с ръка на Диего Годин в наказателното поле на Атлетико след удара на Кристиано Роналдо, само че съдията Борбала остана безгласен.

Ян Облак отрази мощния удар на Тони Кроос в 87-та минута.

Пред Кристиано Роналдо се откри отлична въззможност в 88-та минута, само че Лукас Ернандес с решителен шпагат блокира удара му и мазета топката в корнер.

След това тъждество Реал Мадрид и Атлетико Мадрид са надлежно трети и четвърти с по 24 точки. Лидер е Барселона с 34, а Валенсия е втори с 27 точки и мач по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР