Атлетико (Мадрид) е шампион на Испания за 11-ти път в

...
Атлетико (Мадрид) е шампион на Испания за 11-ти път в
Коментари Харесай

Важен обрат и шампионска титла на Испания за Атлетико !

Атлетико (Мадрид) е първенец на Испания за 11-ти път в своята клубна история! Седем години след последния си успех, " дюшекчиите " финишират под №1 в Ла Лига.

Отново под управлението на Чоло Симеоне, столичани не позволиха изненада в последния кръг против Валядолид и след триумф като посетител с 2:1 останаха недостижими за атакуващия ги от втора позиция огромен градски конкурент Реал (Мадрид). " Кралете " надделяха Виляреал със същия резултат, само че това не се оказа задоволително.
 Снимка 531948
Източник:

Чоло Симеоне оставя името си в историята на Атлетико като третия треньор, извел " рохибланкос " до повече от една шампионска купа, дружно с величията Рикардо Самора и Хеленио Ерера. Ексцентричният аржентинец към този момент пък е еднолично №1 по извоювани оценки за мадридчани, задминавайки досегашния рекордьор Луис Арагонес.

ВАЛЯДОЛИД - АТЛЕТИКО (МАДРИД) 1:2

1:0 Плано (18 " ), 1:1 Кореа (57 " ), 1:2 Суарес (67 " )

Двубоят започва кошмарно за Атлетико, откакто съперникът им поведе с 1:0 още в 17-ата минута. Оскар Плано беше изведен зад тила на вражеската защита и самичък против Ян Облак осъществя с най-голямо самообладание. Решителният пас беше дело на Маркос Андре.
 Снимка 531945
Източник:

Въпреки инкасираното попадение, Атлети не се подадоха на суматохата и търпеливо изчакаха до 57-ата, в която Анхел Кореа изравни. Аржентинецът означи доста характерно попадение, като на дъгата сътвори каскада от финтове, а по-късно с мощен боц насочи в ъгъла на Жорди Масип.

Шампанското стартира да се изстудява двадесетина минути преди края, когато кой, в случай че не различен - Луис Суарес, сътвори цялостния поврат и сервира на тепсия бленуваната 11-а купа за Атлетико (Мадрид). Играч на Валядолид сътвори голяма неточност, откакто по този начин върна към собствен сътрудник, че изведе Ел Пистолеро самичък против Масип. А той нямаше по какъв начин да сбърка за 2:1!
 Снимка 531944
Източник:

До края Атлетико с огромно неспокойствие дочака последния съдийски сигнал, който даде старт на дивата " червено-бяла " фиеста. За Валядолид болката беше двойна, защото провалянето означаваше тяхното изпадане в Сегунда Дивисион

РЕАЛ (МАДРИД) - ВИЛЯРЕАЛ 2:1

0:1 Йереми Пино (20 " ), 1:1 Бензема (87 " ), 2:1 Модрич (90 " )

Шампионските упоритости на " кралете " бяха потушени в 20-ата минута. Шок обзе селекцията на Зидан, откакто Виляреал стигна до откриващото попадение. Йереми Пино се оказа най-съобразителен при отиграна топка от Жерард Морено и от близко преодоля Тибо Куртоа, макар намесата на белгиеца.
 Снимка 531947
Източник:

В 25-ата футболистите на Реал (Мадрид) пламенно желаеха дузпа поради игра с ръка на съперников състезател, само че основният арбитър даде знак играта да продължи. В 34-ата Лука Модрич направи страховит дрибъл, провря се сред отбраната и стигна до вратаря на " подводницата ", замахна технично, само че по-късно рат кълбото надалеч от задачата.

След паузата Реал продължи да нападна с цялостна мощност. В 58-ата минута попадение на Карим Бензема беше анулирано заради засада, подсказана от ВАР. Френският национал се реваншира в 87-ата, когато получи пас от Родриго и с ориентиран до съвършенство изстрел, прати кълбото в горния ляв ъгъл.
 Снимка 531946
Източник:

Пировата победа за " кралете " въпреки всичко бе реализирана в 90-ата минута. Тогава Лука Модрич овладя ужасно подаване на Бензема и с удар еднакъв на неговия от малко по-рано, донесе триумфа. Сензации от Валядолид обаче не пристигнаха и по този начин " лос меренгес " трябваше да се задоволят, че през този сезон ще финишират под №2 в Ла Лига.

ИЗПАДАЩИТЕ

Съботната вечер несъмнено се оказа щастлива за тима на Елче, който след домакинска победа с 2:0 над Атлетик (Билбао) се избави от изпадане и финишира на 17-та позиция. Такъв шанс обаче нямаха Уеска, Валядолид и Ейбар , който следващата година ще се подвизават в Сегунда Дивисион.
 Снимка 525704
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР