Атлетико Мадрид е домакин на Борусия Дортмунд в интригуващ четвъртфинал

...
Атлетико Мадрид е домакин на Борусия Дортмунд в интригуващ четвъртфинал
Коментари Харесай

Атлетико М и Борусия Дортмунд кръстосват шпаги в непредвидим сблъсък

Атлетико Мадрид е хазаин на Борусия Дортмунд в завладяващ четвъртфинал в Шампионска лига. Мачът е през днешния ден от 22:00 часа на стадион „ Уанда Метрополитано ” в испанската столица, а в Gong.bg ще проследим развиването му онлайн.

 „ Дюшекчиите “ отстраниха в 1/8-финалите финалиста от последното издание Интер, като още веднъж демонстрираха бойкия си дух при Диего Симеоне, като първо наваксаха закъснение от един гол с късно попадение на Мемфис Депай, а по-късно пречупиха „ нерадзурите “ след осъществяване на дузпи.

Дортмунд от своя страна се оправи с ПСВ Айндховен след тъждество в Нидерландия и триумф на „ Сигнал Идуна Парк “. „ Жълто-черните “ на Един Терзич водят борба за топ 4 в Бундеслигата, като Борусия ще се опита да повтори достижението на Юрген Клоп от сезон 2012/13, когато Дортмунд игра край в ШЛ, който бе изгубен от Байерн Мюнхен.

" Атлетико се разви доста в офанзива през годините и те ще бъдат огромно предизвикателство за нас. Знаем сигурно, че нямаме право на неточности. Те сигурно обичат да постановат личния си жанр на игра и ние би трябвало да отговорим уместно за това. Успехите им са известни на всички, защото те сътвориха една напълно нова защитна философия. На безусловно всеки тим по света му е мъчно против тях ", показа наставникът на Дортмунд преди мача.

Дортмунд стигна до полуфиналите през 2013 и Терзич е окуражен да върне тима на това равнище. " В последните години някои наши футболисти ни напуснаха, с цел да търсят триумфи на разнообразни места. Искаме да покажем на всички, че могат да играят на полуфиналите на Шампионската лига и в Борусия Дортмунд ", продължи той.

Капитанът Емре Джан трябваше да седи до Терзич на конференцията, само че бе сменен от Феликс Нмеча поради вирусно заболяване. " Той се почувства зле тази заран, преди да тръгнем. Дадохме му почивен ден както за тренировки, по този начин и за конференции. Уверени сме, че той ще взе участие в мача на следващия ден ", приключи Терзич.

От своя страна наставникът на домакините Диего Симеоне предизвести тима си преди първия мач против Борусия Дортмунд от четвъртфиналите на Шампионската лига. Той не желае неговия тим да бъде считан за любимец в дуела.

" Това ще бъде един от най-интензивните мачове за сезона. Борусия е тимът, който играе с максимален интензитет измежду останалите отбори в шампионата ", сподели аржентинецът.

Наставникът акцентира, че немският тим няма загуба към този момент четири месеца при гостувания. 

" Те са доста мощни при визитите и играят великолепно на контраофанзива. Трябва да внимаваме в този аспект и да опитаме да противодействаме. Не бих споделил, че сме любимци в дуела. ", завърши Симеоне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР