Атлетико Мадрид допусна втора грешна стъпка в испанската Ла Лига,

...
Атлетико Мадрид допусна втора грешна стъпка в испанската Ла Лига,
Коментари Харесай

Атлетико отвори пролука за Реал след 0:0 с Бетис

Атлетико Мадрид позволи втора неверна стъпка в испанската Ла Лига, откакто не съумя да победи Реал Бетис в мача от 34-ия кръг. на шампионата. Двубоят приключи при резултат 0:0, а по този метод се отвори дребна междина за Реал Мадрид, който има късмет да измести "дюшекчиите " от второто място до края на шампионата.

Към момента разликата сред двата отбора е четири точки, само че "белите " са с мач по-малко. Тимът на Зинедин Зидан трябваше да се изправи против Севиля, само че поради финала за Купата на Краля мачът бе отсрочен и ще се играе на 9 май.

Иначе нито Атлетико, нито Реал на процедура има късмет да настигне водача Барселона, който има 83 точки в актива си. Бетис пък е пети с 55 точки.

Двата отбора не сътвориха кой знае какви рискови положения през първата част. В 7-ата минута Антонио Бараган завъртя центриране в наказателното поле, само че прекомерно покрай Ян Облак, който сграбчи топката.

В 10-ата минутаТомас Партей стреля от границата на наказателното поле, само че ударът не се трансформира в сериозна опасност за вратаря на гостите Даниел Хименес, откакто беше блокиран от бранител.

Чак в 48-ата минута „ дюшекчиите” предложиха нещо по-интересно и се стигна до действителна голова обстановка. Витоло засече центриране в наказателното поле, само че не съумя да насочи удара си в задачата.

В 59-ата минута Ян Облак парира изстрел на Лорен от ръба на пеналтерията.

Десет минути по-късно пък се регистрира с удивителен пропуск, откакто съумя да си освободи пространство и да стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче се вряза в левия дирек на Ян Облак.

В 74-ата минута Коке пък откри гредата с удар от границата на наказателното поле.

Три минути преди края на постоянното време Саул Нигес съумя да се пребори със бранител, с цел да засече с глава центрирана топка от корнер, само че прати кълбото тъкмо до лявата греда.

В четвъртък на Атлетико им следва тежко посещение на Арсенал от полуфиналите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР