Атлетик Билбао трябваше да премине през драмата на дузпите, за

...
Атлетик Билбао трябваше да премине през драмата на дузпите, за
Коментари Харесай

Атлетик Билбао се промъкна на 1/8-финалите за Купата на Краля след драма с Елче

Атлетик Билбао трябваше да премине през драмата на дузпите, с цел да се класира на 1/8-финалите в шампионата за Купата на Краля. Баските надвиха с 6:5 след осъществявания от бялта точка над Елче. Преди това на стадион „ Мануел Мартинес Валеро “ Атлетик поведе рано посредством Иняки Уилямс, само че домакините изравниха в края на първото полувреме. Този резултат се резервира до самия край и в продълженията на мача, с цел да се реши всичко след осъществявания на дузпи.

Баските стартираха съвършено мача и съумяха да поведат рано. В 5-ата минута Иняки Уилямс се възползва от асистенция на Иниго Мартинес, след което се разписа и даде задатък на гостите.

Постепенно играта се позиравни и головите положения пред двете порти липсваха.

Елче въпреки всичко се добра до равенството в края на първото полувреме. Фернандес подаде към Фидел, който осъществя в мрежата на Яго Ерерин.

През втората част Атлетик Билбао бе отборът, който диктуваше събитията на терена, само че не можеше да материализира дейностите си. Резултатът остана неизменен и се стигна до две продължения по 15 минути.

В тях двата отбора още веднъж не съумяха да си отбележат попадения и всичко щеше да се реши след осъществяване на дузпи.

В тях опитният Раул Гарсия пропусна първата за баските. Манолин даде задатък за Елче, само че Икер Муняин изравни. Фолк беше прецизен при втората дузпа за домакинтие. Лопес сгреши още веднъж от бялата точка за Атлетик, а след нов сполучлив опит за Елче резултатът стана 3:1 в интерес на домакините. Но по-късно поредни пропуски за Елче направиха Касми и Санчес, а Иняки Уилямс и Виялибре бяха точни за гостите. След това още веднъж се получи тъждество след точни осъществявания на Калво и Берчиче. Последва сполучлив удар на Весга, а Текио пропусна решаващата дузпа за Елче и Атлетик се промъкна на 1/8-финалите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР