Атлетик Билбао се класира за полуфиналите в турнира за Купата

...
Атлетик Билбао се класира за полуфиналите в турнира за Купата
Коментари Харесай

Атлетик Билбао срази Барса след продължения в 1/4-финалите за Купата на Краля

Атлетик Билбао се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на Краля, откакто реализира впечатляващ поврат над Барселона с 4:2 след продължения. Редовното време приключи при тъждество 2:2, а в спомагателното време баските бяха по-настоятелни и стигнаха до успеха.


Двубоят стартира по желан метод за домакините, които откриха посредством Горка Гурусета още в 1-та минута. Само в границите на шест обаче каталунците отвърнаха на удара, правейки цялостен поврат след точните интервенции на Роберт Левандовски и Ламин Ямал. Ойхан Сансет възвърне паритета малко след началото на втората част, като по този метод приключиха и постоянните 90 минути.

Билбао нанесе решителните си удари в края на двете продължения, като точни за отбора бяха братята Иняки и Нико Уилямс, като Иняки, появил се от пейката, се регистрира и с асистенция. Така Атлетик, който има 23 трофея от конкуренцията, се причисли към Реал Сосиедад и Майорка, които също си осигуриха място в последните четири. Сосиедад надделя Селта с 2:1 като посетител, а Майорка се наложи над Жирона с 3:2 на Балеарските острови.

Последният полуфиналист ще бъде избран от конфликта сред Атлетико Мадрид и Севиля, които се изправят един против различен по-късно довечера. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР