Атлетик Билбао разгроми Кадис с 4:1 на Сан Мамес“ в

...
Атлетик Билбао разгроми Кадис с 4:1 на Сан Мамес“ в
Коментари Харесай

Атлетик доближи Европа след разгром

Атлетик Билбао разгроми Кадис с 4:1 на „ Сан Мамес “ в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. По този метод баските се изкачват до седмото място във краткотрайното класиране с актив от 29 точки, до момента в който андалусийци са остават в зоната на изпадащите, на 18-а позиция с 19.

Двубоят стартира по желан метод за баските „ лъвове “ и след едвам 10 минути игра момчетата на Ернесто Валверде излязоха напред в резултата. Удар на Оян Сансет се отклони подло, заблуди Херемиас Ледесма и влетя в мрежата му.
Четвърт час по-късно Кадис стигна до изравнително попадение. Гонсало Ескаланте си освободи пространство наказателното поле, получи подаване от Брайън Кампо и с удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:1.
Само 10 минути по-късно Атлетик си върна задатъка. Раул Гарсия откри Оян Сансет, той стреля от близка отдалеченост в долния десен ъгъл и с второто си попадение в мача изведе своя отбор напред в резултата.

В 44-ата минута Атлетик постави завършек на интригата в дуела. Икер Муниаин центрира от свободен удар, откри Йерар Алварес, който се освободи от пазача си и с глава от точката за дузпата осъществя за 3:1.

В 57-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Юри Берчиче не реши добре намесата си и получи втори жълт и респективно червен картон.

Това не попречи на Атлетик да откри мрежата на Кадис за четвърти път. Нико Уилиямс проби мощно по крилото при светкавична контраофанзива, пусна към Оян Сансет, а той невъзмутимо осъществя своя хеттрик и оформи крайното 4:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР