Атлетик Билбао продължи впечатляващото си представяне в Ла Лига. В

...
Атлетик Билбао продължи впечатляващото си представяне в Ла Лига. В
Коментари Харесай

Атлетик Билбао не остави шанс на Атлетико

Атлетик Билбао продължи впечатляващото си показване в Ла Лига. В среща от 16-я кръг баските се постановиха над Атлетико Мадрид с 2:0. Тимът е в серия от осем следващи мача без проваляне, в които има пет победи и три равенства.

С днешния триумф Атлетик събра 29 точки и се изкачи на пето място в класирането. Тимът е на 5 от днешния си съперник и, които са надлежно трети и четвърти.

Още от началото на срещата тимът на Ернесто Валверде стартира с неспирни офанзиви към вратата на Ян Облак. Словенецът направи страховито избавяне при удара на Гурусета в началните минути на мача, както и на Нико Уилямс, който лиши топката и навлезе от ляво преди да пусне същинска бомба към вратата. След това Облак отрази по един удар на братята Уилямс – Иняки и Нико, като при втория топката се отби и в горната греда. В 36-ата минута домакините получиха дузпа за нарушаване против Нико Уилямс. Ойхан Сансет обаче с мощен шут прати топката над вратата.

Логичното се случи шест минути след началото на второто полувреме. Андер Ерера центрира, а Горка Гурусета прати топката в мрежата. След това Иняки Уилямс, който през днешния ден изигра своя мач номер 400 за баските, пропусна да направи 2:0. В 64-ата минута обаче брат му Нико въпреки всичко осъществя за повторно. Той трансферира вратаря Облак с удар от 25 метра, изпращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата.

след 0:1 от Барселона.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР